- Takie działania są niedopuszczalne, gdyż mogą narazić klientów na zatrucia. Najczęściej źle przechowywany jest nabiał. Znajduje się on czasem przy kasie. Jego tam powinno nie być. Powinien być w urządzeniu chłodniczym. Jeśli termin przydatności do spożycia jednak się kończy, jest pokusa, żeby go dać klientowi, gdy płaci rachunek. Szczególnie w godzinach popołudniowych takie sytuacje mają miejsce - powiedziała Radiu Kraków Jadwiga Wójtowicz, dyrektor gorlickiego Sanepidu.

Klienci sami również powinni się dobrze zastanowić przed zakupem przecenionych produktów, które są niewłaściwie przechowywane. W trosce o swoje zdrowie czasami jednak lepiej zrezygnować z okazyjnego zakupu.


 

Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy


Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.

Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]

Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku  oraz Twitterze.

Zastrzegamy sobie prawo publikacji wybranych opinii.

 

 

 

(Maciej Wodziński/ko)