- Będzie największa chałka świata. Temat jest dyskusyjny, ale nawet jak nie będzie największa, to będzie najsmaczniejsza. Piecze ją słynna pani Basia z Dąbrówki Szczepanowskiej. Połowa chałki będzie z kruszonką, połowa będzie wytrawna z makiem. Poza tym będzie wielki gar bigosu. Do tego nasze panie z Towarzystwa pieką prołzioki - podkreśla prezes Towarzystwa Dobrego Smaku Paweł Piszczek.

Nie zabraknie też wspólnego śpiewania kolęd. Podczas spotkania wigilijnego swoją premierę będzie miała także Tarnowska Kolęda, która powstała specjalnie na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia.

Początek wigilii organizowanej przez Towarzystwo Dobrego Smaku w Tarnowie o godzinie 18 na Rynku przed restauracją Hybryda. Organizatorzy zapraszają także w razie niepogody, bo wtedy spotkanie ma się przenieść do podcieni muzeum.