- A
- A
- A
Przy krakoskim stole
W środę, 24 maja w siedzibie Cechu Rzemiosł Spożywczych odbyły się warsztaty Przy krakoskim stole. Było pysznie i bardzo krakowsko, a w roli głównej wystąpiła maczanka po krakowsku, którą osobiście przyrządził kuchmistrz Leszek Kawa. Studenci biorący udział w warsztatach mogli też poznać przepis na szybki i efektowny deser bezowy oraz historię tak popularnych w Krakowie makaroników.
crop_free
1
/ 12
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:13
Chcą ekranów akustycznych, więc zablokują trasę S7
-
18:42
Unia Tarnów pokonuje Start Gniezno! Jaskółki bliżej awansu
-
18:09
Sadzonki, sprzęt rolniczy, a nawet pieczone wół i prosię
-
16:44
Tu spotkasz Lachów i Górali
-
16:39
"Tak się bawią, tak się bawią se-nio-rzy!"
-
16:39
Festiwal Biegowy w Piwnicznej-Zdrój
-
16:30
Konwencja Lewicy: będzie projekt ustawy dotyczący wykorzystania pustostanów
-
16:28
Tu zobaczysz bogactwo naszego regionu
-
15:30
W Krakowie o współpracy ws. odbudowy Ukrainy po wojnie