Radio Kraków

Nasze akcje

Żurek po krakowsku

  • date_range 2012-07-25
Kremowy, nieco zawiesisty, czosnkowy - jednym słowem przepyszny. Żurek po krakowsku.

Bunc

  • date_range 2012-07-17
Góralski bunc w smaku jest łagodny i delikatny – świeży, wyraźnie słodki, im starszy tym bardziej kwaśny.

Bryndza podhalańska

  • date_range 2012-07-17
Grecy mają fetę a my bryndzę. Tak mówią górale. Bryndza to skwaszony bunc, choć kiedyś mówiono pogardliwie, że to pasta serowa.

Kapusta charsznicka

  • date_range 2012-07-16
Jest chrupiąca i jędrna. A swój niepowtarzalny smak i zapach zawdzięcza niezmiennej od pokoleń tradycji i doświadczeniu miejscowych rolników.

Jabłka łąckie

  • date_range 2012-07-13
Łąckie jabłka są wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Kształt owoców zależy od poszczególnej odmiany.

Karp zatorski

  • date_range 2012-07-11
Jest królem małopolskich stawów. Już przed wiekami zachwycali się nim królowie i książęta.Rok temu jego walory doceniła także Komisja Europejska, przyznając tej smacznej rybie specjalny certyfikat.

Fasola z orzełkiem

  • date_range 2012-07-10
Polska fasola z orzełkiem jest bardziej delikatna niż znane wszystkim jaśki, dlatego należy ją krótko gotować. Najlepiej smakuje ze śliwkami.

Wakacje ze smakiem! Pałac w Radłowie

  • date_range 2012-07-09
Zbudowali go i przebudowywali buskupi. Kiedy trafił w świeckie ręce, właściciel w jedną noc przegrał go w karty.

Pierogi łomniczańskie

  • date_range 2012-06-28
Pierogi, albo jak mówią niektórzy, kluski kudłate jada się tylko z serem i tylko w Łomnicy Zdrój.

Kukiełki lisieckie

  • date_range 2012-06-27
Kukiełka to regionalne określenie okrągłej lub podłużnej bułki, która może być słodka lub słona. Tradycję jej pieczenia kultywują piekarze z podkrakowskich Liszek.

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię