Radio Kraków

Nasze akcje

Pierożki smażone

  • date_range 2012-08-16
Warto spróbować łużniańskich pierożków - nietypowych, bo smażonych ale bardzo dobrych.

Pieczona jagnięcina

  • date_range 2012-08-14
Jagnięcina to mięso baranie do 12 miesiąca życia, ale to oczywiście umowna granica.

Zupa karpielowa

  • date_range 2012-08-13
Zupa karpielowa jest bardzo zdrowa. Wpływa też na obniżenie ciśnienia.

Żętyca

  • date_range 2012-08-10
Przed nami kolejny przysmak spod samych Tatr. Chodzi o żętycę znaną od wielu lat jako smaczny ale i bardzo zdrowy napój. Żętyca to serwatka z mleka owczego, ściętego tzw podpuszczką. Żętycę otrzymuje się jako produkt uboczny przy produkcji buncu i oscypków.

Napój Majówkowy

  • date_range 2012-08-08
Nalewka bardzo dobra na problemy z gardłem i poprawę humoru.

Krakowski obwarzanek

  • date_range 2012-08-07
Prawdziwy, tradycyjny, chrupiący, pyszny obwarzanek to duma i chluba Krakowa.

Flaczki po wadowicku

  • date_range 2012-08-03
Flaczki w okolicach Wadowic przygotowywano zawsze na odpust. Było to danie niedrogie, można było go przygotować wcześniej i co najważniejsze, można było nimi ugościć wiele osób na obiedzie po odpustowej sumie.

Sól wielicka

  • date_range 2012-08-03
Smak wielickiej soli doceniali już królowie. W beczkach znaczonych polskim orłem transportowano ją prosto na królewski stół.

Kołacz jodłowicki

  • date_range 2012-07-31
Kołacz był znany od wieków – początkowo jako produkt wypiekany na uroczystości weselne i odpustowe. Teraz jest powszechnie dostępny, ale...

Krzonówka sułkowicka

  • date_range 2012-07-26
To jasna, gęsta, zawiesista  zupa, z osadem białego chrzanu przygotowywana na serwatce. Ma słonawy, ostro - kwaśny smak i chrzanowy, mocny, intensywny, kwaskowy zapach.

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię